Moussaka

Moussaka

Hello everybody, I hope you're having an amazing day today. Today, I will show you a way to make a special dish, Moussaka. One of my favorites food recipes. This time, I will make it a little bit tasty. This will be really delicious.

Moussaka is one of the most popular of current trending meals in the world. It is enjoyed by millions every day. It's easy, it's quick, it tastes yummy. They are fine and they look fantastic. Moussaka is something which I have loved my entire life.

Many things affect the quality of taste from Moussaka, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Moussaka delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

To begin with this particular recipe, we have to first prepare a few components. You can cook Moussaka using 13 ingredients and 6 steps. Here is how you can achieve it.

Ingredients and spices that need to be Prepare to make Moussaka:

  1. Ingredientes
  2. 2-3 berenjenas medianas bien limpias
  3. 450 g carne picada de cordero o ternera
  4. 2 patatas peladas y cortadas a rodajas de medio cm
  5. 1 cebolla picada
  6. 1 diente ajo picado
  7. 2-3 tomates maduros, pelados y troceados
  8. 1/2 vasito vino blanco
  9. 1 huevo batido
  10. tomillo y pimienta molida
  11. sal
  12. Bechamel
  13. Instrucciones para hacer la bechamel

Steps to make to make Moussaka

  1. Comenzamos lavando las berenjenas y cortándolas a rodajas de medio centímetro. Las ponemos sobre un papel absorbente y les añadimos una pizca de sal. Mientras estas expulsan el agua, en una sartén con aceite vamos friendo las patatas (a las que habremos añadido una pizca de sal para condimentar) ligeramente solo hasta que las tengamos tiernas por dentro. Una vez listas, sacamos, escurrimos y apartamos.
  2. Ahora retiramos la cantidad de aceite de la sartén y dejamos solo un fondito. Secamos las berenjenas por ambos lados y a vamos friendo por tandas. A medida que freímos, vamos añadiendo aceite. Las sacamos y las ponemos en un colador para que escurra el exceso de aceite.
  3. Una vez hemos acabado con las patatas y las berenjenas en esa misma sartén con los excesos de aceite de las berenjenas freímos la cebolla y el ajo, salpimentamos y añadimos la carne. Sofreímos y añadimos el tomillo y el tomate. Mareamos bien y con el fuego medio tapamos y dejamos unos 20 minutos friendo. Seguidamente añadimos el vino y dejamos unos 10 minutos más, esta vez con la sartén destapada. Hasta que se nos haya absorbido todo el líquido.
  4. Mientras se sofríe la carne, vamos a elaborar la salsa bechamel (seguir ejemplo en el link)
  5. Una vez tenemos la carne, apartamos del fuego y añadimos un huevo batido mezclando bien para que quede todo bien integrado y la salsa nos quede unida. Precalentamos el horno a 160 grados y mientras, en el molde que usemos para hacer la Moussaka, comenzaremos poniendo las rodajas de patata, seguidas de las de berenjena y después la salsa de carne (podéis hacer este paso 2 veces más, como si fuera una lasaña - como mi molde era bajito, solo me daba para hacer una capa de ambas)
  6. Cubrimos con la salsa bechamel y espolvoreamos con queso rallado, parmesano o mozzarella según nos apetezca más. Metemos la fuente en el horno durante unos 15-20 minutos. Transcurrido ese tiempo subimos la temperatura del horno a 200º para acabar con el gratinado durante unos 3-4 minutos.

As your experience and also confidence expands, you will locate that you have much more all-natural control over your diet as well as adapt your diet regimen to your individual preferences over time. Whether you intend to offer a recipe that uses less or more ingredients or is a bit essentially hot, you can make easy adjustments to accomplish this goal. Simply put, start making your dishes in a timely manner. As for standard food preparation skills for novices you don't require to learn them however just if you understand some straightforward food preparation techniques.

This isn't a total guide to fast as well as easy lunch dishes but its excellent something to chew on. Ideally this will obtain your imaginative juices streaming so you can prepare tasty dishes for your household without doing way too many heavy meals on your journey.

So that's going to wrap this up for this exceptional food Easiest Way to Prepare Quick Moussaka. Thanks so much for reading. I'm sure you will make this at home. There is gonna be more interesting food in home recipes coming up. Don't forget to save this page in your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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