Berenjenas en tortilla, salsa de tomate y gratinadas
Hey everyone, it is Brad, welcome to my recipe site. Today, I will show you a way to make a distinctive dish, Berenjenas en tortilla, salsa de tomate y gratinadas. It is one of my favorites. For mine, I am going to make it a bit tasty. This is gonna smell and look delicious.
Berenjenas en tortilla, salsa de tomate y gratinadas is one of the most well liked of current trending meals in the world. It is enjoyed by millions every day. It's easy, it's quick, it tastes yummy. Berenjenas en tortilla, salsa de tomate y gratinadas is something which I have loved my entire life. They are nice and they look wonderful.
Many things affect the quality of taste from Berenjenas en tortilla, salsa de tomate y gratinadas, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Berenjenas en tortilla, salsa de tomate y gratinadas delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Berenjenas en tortilla, salsa de tomate y gratinadas is 4 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Berenjenas en tortilla, salsa de tomate y gratinadas estimated approx 60 minutos.
To begin with this recipe, we must prepare a few ingredients. You can cook Berenjenas en tortilla, salsa de tomate y gratinadas using 9 ingredients and 19 steps. Here is how you can achieve it.
Hay que ver con las berenjenas si podemos preparar recetas y viene bien, pues todas semanas están en el mercado. Os presento una gran y buenísima receta. Si yo la puedo elaborar, también puedes tú. GXL
Ingredients and spices that need to be Make ready to make Berenjenas en tortilla, salsa de tomate y gratinadas:
- 1 berenjena (400 gr)
- 350 g tomate triturado
- 1/2 cebolla
- 3 huevos
- 1 vaso leche
- 80 g queso rallado
- 1 cda harina
- 4 cdas Aceite de oliva usado y 3 cdas. de aceite de oliva
- Toques sal
Steps to make to make Berenjenas en tortilla, salsa de tomate y gratinadas
- Hacer la salsa de tomate: En una sartén pones 4 cucharadas de aceite que tengas usado (así le das más sabor), esto es "opcional" lo puedes hacer en aceite sin usar.
- Pon el tomate triturado, sal por toda la superficie (sin pasarse) y una pizca de azúcar. Cocer a fuego lento y removiendo de vez en cuando. No es preciso que esté demasiado tiempo ya que después la pondrás al horno. Apagar y reservar.
- Pelar la berenjenas y cortarla a trocitos más bien pequeños.
- Hay que triturar la berenjena, así que ponla en el vaso de la Thermomix o picadora que tengas.
- En otra sartén (no aproveches la del tomate, que cogerá sabor a tomate y si la limpias no será bueno, pues hay que dejar enfriar y limpiar de una forma especial), Pones las 3 cdas. de aceite de oliva virgen y rehogas la cebolla, previamente picada.
- Una vez blanda la cebolla (sin dorarse) pones la berenjena triturada. Vas removiendo hasta que la veas homogénea y frita.
- Añadir la cucharada de harina, remover y le das unas vueltas para que se funda con el resto
- Enseguida pones el vaso de leche y la remueves poco a poco, a fuego lento, dejándola cocer unos 10 minutos. Apagar y reservar. (éste será el relleno de cada tortilla)
- En un cuenco batir UN huevo cada vez y con pizca de sal y batirlo.
- Preparas una sartén pequeña, con tres gotas de aceite a calentar. a fuego lento.
- Seguimos a fuego lento, vertiremos LA MITAD del huevo, girando la sartén para que cuaje en toda la superficie.
- Despúes ponemos unas cucharas de relleno a una parte.
- Con la espumadera ancha, plegamos sobre el relleno, dejar cocer un poco.
- Volvemos a plegar y ya tienes la tortilla.
- Esta operación la repetiras por cada medio huevo batido. Vas colocando las tortillas rellenas en una fuente de cristal para el horno.
- Coges el tomate frito reservado y cubres las tortillas por encima y lo extiendes por igual.
- Espolvorear con el queso rallado por encima. L introduces en el horno (previamente precalentado a 200ºC) calor arriga y abajo.
- Lo dejas en el horno unos 25 minutos y en los cinco últimos, pasas el calor a la parte de arriba para gratinar. Sacar la bandeja y a servir.
- Emplatar.
As your experience and also confidence grows, you will discover that you have much more natural control over your diet regimen and adjust your diet to your individual preferences over time. Whether you intend to serve a dish that utilizes fewer or even more active ingredients or is a bit basically spicy, you can make simple changes to accomplish this goal. To put it simply, begin making your recipes on schedule. When it comes to fundamental cooking abilities for newbies you do not need to discover them however just if you master some easy food preparation methods.
This isn't a complete guide to quick and also simple lunch dishes but its excellent food for thought. With any luck this will obtain your innovative juices streaming so you can prepare delicious dishes for your household without doing too many square meals on your journey.
So that's going to wrap this up with this special food How to Prepare Award-winning Berenjenas en tortilla, salsa de tomate y gratinadas. Thanks so much for reading. I am confident you can make this at home. There's gonna be interesting food in home recipes coming up. Remember to bookmark this page in your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!
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