Arroz blanco con berenjenas, carne y un toque de curry
Hello everybody, it is Jim, welcome to our recipe site. Today, I will show you a way to make a special dish, Arroz blanco con berenjenas, carne y un toque de curry. One of my favorites food recipes. For mine, I will make it a bit tasty. This will be really delicious.
Arroz blanco con berenjenas, carne y un toque de curry is one of the most favored of current trending foods in the world. It is simple, it's quick, it tastes delicious. It's enjoyed by millions every day. Arroz blanco con berenjenas, carne y un toque de curry is something that I have loved my entire life. They're nice and they look fantastic.
Many things affect the quality of taste from Arroz blanco con berenjenas, carne y un toque de curry, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Arroz blanco con berenjenas, carne y un toque de curry delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Arroz blanco con berenjenas, carne y un toque de curry is 4 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
To begin with this recipe, we have to prepare a few components. You can cook Arroz blanco con berenjenas, carne y un toque de curry using 12 ingredients and 10 steps. Here is how you cook that.
Esta receta la tengo hace muchos años. La saqué de un libro de Karlos Arguiñano con el que empecé a cocinar cuando me casé. La he cambiado un poco y también está muy rica. Pero os digo como está en el libro por si queréis probar. Simplemente en lugar de carne utiliza 100 gr de jamón curado picado, no pone el vino, ni el curry. Todo lo demás igual. Ambas versiones me gustan. Espero que a vosotros también.
#delantaldorado.
Ingredients and spices that need to be Make ready to make Arroz blanco con berenjenas, carne y un toque de curry:
- 200 gr carne picada (yo he utilizado mixta)
- 2 cebollas
- 1 berenjena
- 50 ml vino blanco
- 1 cdta curry (ajustar a vuestro, o no ponerlo, es opcional)
- Sal, pimienta, aceite de oliva
- Para el arroz:
- 250 gr arroz
- 600 ml agua
- 2-3 dientes ajo
- Aceite oliva
- Sal
Instructions to make to make Arroz blanco con berenjenas, carne y un toque de curry
- Pelamos y picamos las cebollas. En una sartén o cazuela ponemos un chorrito de aceite a calentar. Incorporamos la cebolla y cocinamos a fuego medio-alto hasta que veamos que se ha dorado un poco.
- Salpimentar la carne y añadirla a la sartén junto a la cebolla. Cocinar unos 5 minutos y añadir el vino y el curry. Cocinar 5 minutos más.
- Mientras lavamos y cortamos en daditos de 1 cm aproximadamente la berenjena. La añadimos a la sartén. Cocinamos 10-15 minutos o hasta ver que la berenjena está tierna. Rectificar de sal y reservar.
- Para cocer el arroz ponemos en una cazuela un chorrito de aceite y los ajos pelados y un poco chafados.
- Cuando se hayan dorado un poco echamos el arroz y removemos para que los granos de impregnen con el aceite.
- Ahora vertemos el agua y una cucharadita de sal. Removemos y dejamos que rompa a hervir.
- Cuando rompa a hervir, ponemos la tapa y bajamos el fuego al mínimo. Dejamos cocer hasta que el arroz haya absorbido toda el agua, tardará 18-20 minutos aproximadamente.
- Retiramos los ajos y ya podemos emplatar. En mi caso unté con un poco de aceite un bol pequeño que utilicé de molde. En el fondo puse dos cucharadas de arroz y lo presioné.
- Seguidamente puse dos cucharadas de las berenjenas con la carne y también lo presioné. Y encima cubrí con más arroz. Presioné bien para compactar, y para que no se desmontara al volcarlo.
- Volcamos con cuidado en el plato donde vayamos a servir y acompañamos con un poco de ensalada.
As your experience and also confidence grows, you will certainly discover that you have a lot more natural control over your diet and also adapt your diet regimen to your individual tastes with time. Whether you intend to offer a dish that makes use of fewer or more active ingredients or is a little bit basically spicy, you can make basic adjustments to attain this goal. Simply put, start making your recipes on time. As for fundamental cooking abilities for newbies you don't need to discover them yet only if you understand some simple cooking techniques.
This isn't a complete overview to quick as well as simple lunch recipes but its excellent something to chew on. Hopefully this will get your imaginative juices moving so you can prepare delicious meals for your household without doing a lot of square meals on your journey.
So that's going to wrap this up for this special food Simple Way to Make Award-winning Arroz blanco con berenjenas, carne y un toque de curry. Thank you very much for reading. I am confident that you can make this at home. There is gonna be more interesting food at home recipes coming up. Remember to bookmark this page on your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!
Comments
Post a Comment